vrijdag 30 mei 2014

Jong grut

Afgelopen week gedurende een middag wat met het whooshnetje 'gespeeld'. In totaal 71 vogels konden bemachtigd worden, waarvan het merendeel jonge Huismussen. Toch ook nog 12 Groenlingen van een ring kunnen voorzien. 2 Groenlingen hoefden geen ring (ze hadden er al eentje).
Vandaag de CES-beurt van mijn collega uit Arriƫn overgenomen. De ochtend begon erg koud, maar gelukkig liet ook de zon zich zien, zodat ik een beetje kon opwarmen. Ik had hooggespannen verwachtingen, maar de vangsten bleven toch wat achter. Slechts 26 vogels kunnen vangen, maar wel leuke soorten. Zo stonden Tuinfluiter, Vlaamse Gaai, Boomkruiper, Bonte Vliegenvanger, Tjiftjaf, Merel, Huismus, Zwartkop, Roodborst en Winterkoning op het palet. Ronduit aandoenlijk was de vangst van 2 super-jonge, amper vliegvlugge Tjiftjaffen. Ze hadden nog nauwelijks iets wat op een staart leek. Ook 2 jonge Zwartkoppen, vergezeld van pa, hadden moeite om hun stuur in het luchtruim te houden.


Maar bovenal gingen de 2 jonge Boomkruipers, die samen met ma in het net hingen. Hun snaveltjes moeten nog een eindje groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten